divendres, 16 de desembre del 2011

Xerrada a la Universitat Autònoma contra el feixisme

Ahir dimecres 14 de desembre es va realitzar l’acte “Espanyolisme és feixisme”, en contra la repressió i l'auge del feixisme, a la Universitat Autònoma de Barcelona.


Organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària, i es va centrar en explicar la repressió que actualment els moviments populars independentistes estem patint per part dels partits institucionals xenòfobs.


Per començar, Blanca, militant del SEPC, va fer una breu introducció de la repressió que ha estat patint el moviment estudiantil aquests darrers anys: en la lluita contra Bolonya, en el context en la defensa del transport públic... i tot seguit, es va presentar el cas dels cinc militants de l'Esquerra Independentista que foren denunciats per Rosa Díez (del partit UPyD) després de la conferència “Una alternativa para Cataluña” que va donar a la UAB el passat 5 de març del 2010. Un dels encausats ens ha explicat que els estudiants anaren a boicotejar l'acte perquè no tenia cap mena de rigor acadèmic i només pretenia ser propaganda electoral espanyolista. Els cinc represaliats han estat acusats de delictes com vexacions, coaccions i desordres públics, quan ells només feien ús de la seva llibertat d'expressió.

Per acabar, Xavier Pellicer, portaveu d'Alerta Solidària, va introduir els casos de repressió que es pateixen al carrer per part de partits polítics xenòfobs com PxC. Amb l'ajuda dels cossos policials i el sistema judicial espanyols, partits com aquest han fet que ja siguin molts els militants de l'Esquerra Independentista i dels moviments populars que han patit la seva repressió. Els membres de la Candidatura d'Unitat Popular i candidatures com Gent de Gramenet són constantment objectius de denúncies per part d'aquest partits.
Finalment, els ponents de la xerrada van recordar que la repressió feixista no ens ha aturat mai ni ho farà ara, ni a les aules ni al carrer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada